ÖĞRENCİLERİMİZDEN HABERLER

Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi’ne (SGGW - Polonya) giden öğrencimiz Gökay KARAKALPAKOĞULLARI, eğitimini tamamlayarak bölümümüze geri döndü.

Öğrencimiz, program kapsamında edindiği deneyimlerini ve düşüncelerini bizimle paylaştı.

“Öncelikle söylemeliyim ki Erasmus deneyimi uluslararası bağlamda sosyal ve akademik açıdan kendime çok şey kattığım bir süreçti. Bana göre en büyük kazancım farklı milletlerden ve kültürlerden insanlarla dostluklar kurmaktı.

Akademik anlamda da Polonya gibi farklı bir coğrafyada peyzaj mimarlığı eğitimi almak bana çok şey kattı. Bunlara ek olarak tabii ki farklı ülkeleri gezmek ve oralarda yaşamak da gözlem yapmama ve hem genel kültür hem de mesleki anlamda katkıydı benim için. Tek olumsuz yanı Covid-19 dönemine denk gelmesiydi, sosyal aktiviteleri kısıtlı gerçekleştirdik ancak yine de derslere birkaç hafta katılabilmiş olduk. Derslerin içeriğinde çokça alan gezileri, uygulamalar, ülke içinde turlar gibi pratiğe ve gözleme dayalı konular vardı. Tabii bunları bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirmemiz gerekti.

Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi, sosyal açıdan ve Erasmus ağı içinde çok popüler bir üniversite olduğundan her daim etkinlikler ve geziler düzenlendi. Bu sayede yabancı dil konusunda da kendimizi büyük ölçüde geliştirmiş olduk.

Kısacası her koşulda kesinlikle tavsiye edebileceğim muhteşem bir deneyimdi. Hayatımın en keyifli zamanlarıydı.” Gökay KARAKALPAKOĞULLARI - ERASMUS+ 2020 - Varşova/POLONYA

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.